Právě je 11 pro 2019 18:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
Offline
 Předmět příspěvku: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 09:48 
Newbie
Newbie

Registrován: 30 dub 2008 09:46
Příspěvky: 9
Zdravím, mám nádherně vybavenou Vistu - myslím hardwarově. Mám 4 jádro, 2 GB RAM, supr grafiku... ale nemuzu si zahrat san andreas. Proste, kdyz si tam zkopcim nainst. soubory z XP, kde jede a chci spustit, napise to neocekavanou chybu a konec - ani se to nepokusi spustit. Kdyz ty same soubory co sem spoustel na vistě sputim na XP tak se hra rozjede uplne normalne, jako po uplne instalaci... - diy za rady, kdyz je to nejvetsi GTA forum, snad se nejaka dostavi :-)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 10:19 
V.I.P
V.I.P
Uživatelský avatar

Registrován: 29 čer 2005 08:40
Příspěvky: 3622
Bydliště: virtuální realita
Oblíbené GTA: GTA: San Andreas
SA na Vistách působí všeobecně problém protože jednoduše nemá kompatibilitu. Některé základní verze hry 1.00 nejdou na Visty vůbec nainstalovat (setup.exe hodí hned hlášku neočekávaná chyba bla bla bla), některé ano ale pak tuto hlášku "hodí" při spuštění gtasa.exe.
U druhé možnosti pomáhá patch 1.01, který řeší nekompatibilitu s některými graf. kartami a se systémem, ale opět záleží na hardwaru, ovladačích apod, proto někomu verze 1.01 pod Vistama šla a někomu ne.
Verze hry 2.00 jde na Vistách v pohodě, problém je že tahle verze hry se patchnutá rovnou prodává, patch sám o sobě oficiálně ke stažení není, avšak tuhle verzi dneska už koupíš za cca 300,-.

To co píšeš o kopírování nainstalovaných souborů z XP do Vist je IMO nesmysl. Nemůžeš jentak instalovanou hru překopírovat na jinej systém (tohle šlo u většiny starších her, protože instalace samotná byla pouze kopírováním či rozbalením souborů, nikoliv však zápisu do registrů). Na Visty musíš bohužel SA nainstalovat znovu. Možná je "zakopanej pes" právě v tomhle.

Pokud umíš anglicky zkus si projít názory a zkušenosti lidí s tímto problémem v tomto threadu
http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=273549

Já osobně bohužel nebo spíš bohudík Visty nemám. :mrg


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 10:28 
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 04 čer 2005 14:00
Příspěvky: 10501
Oblíbené GTA: GTA: San Andreas
1. Jakožto majiteli nepochybně legální verze SA ti něco brání, abys hru normálně nainstaloval?
2. Zkus *exe hry spustit jako správce (klik pravou myší, run as...)

Teoreticky by problémem mohlo být i to čtyřjádro (nevím, hádám).


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 11:13 
V.I.P
V.I.P
Uživatelský avatar

Registrován: 29 čer 2005 08:40
Příspěvky: 3622
Bydliště: virtuální realita
Oblíbené GTA: GTA: San Andreas
Čtyřjádro problémem nebude, znám pár jedinců co to na tom spustili bez problémů. Jedinou "vadu" mělo to, že SA bylo 2x rychlejší (ostatně už tady kvůli tomu bylo několik topiců, nevím ale jestli ve spojitosti se 4jádrem). Problém vyřešil tzv. Optimizer, který je oficiálně volně ke stažení.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 11:17 
Newbie
Newbie

Registrován: 30 dub 2008 09:46
Příspěvky: 9
POST 1
nebrání mi nic, jen nechci plácat zbytečnosti do registrů, když v XP počitačích to lze takto běžně přenášet ...

POST 2
byl bych rád za pomoc pri hledání topiců, které by mi mohli pomoci - treba i s tim optimizerem, kde se to resilo .. diky moc :-)

EDITED LUKASO


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 11:27 
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 04 čer 2005 14:00
Příspěvky: 10501
Oblíbené GTA: GTA: San Andreas
Ten optimizer (respektive patch) se myslím týkal dvoujádrových AMD procesorů.. (AMD nemám, tak mě tato problematiky nezajímala). Zkoušel jsi to spuštění jako správce?

Mimochodem, nemusíš psát rychle po sobě více příspěvků pod sebe - ale edituj ten předchozí. Bývá to bráno jako zbytečný posthunt...


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 11:41 
Newbie
Newbie

Registrován: 30 dub 2008 09:46
Příspěvky: 9
ok ok, nejsem u toho počítače - je v moji práci - tak odpoledne prubnu :-)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 11:48 
V.I.P
V.I.P
Uživatelský avatar

Registrován: 29 čer 2005 08:40
Příspěvky: 3622
Bydliště: virtuální realita
Oblíbené GTA: GTA: San Andreas
Nejen AMD ale i Intel procesorů a tuším že ten Optimizer je i pro 4jádrové, ale nejsem si stopro jist, mám 2jádro a Optimizer pomohl u spousty starších her.
Pro bližší info a stažení navštiv oficiální stránky podle toho co máš:
http://www.amd.com/
http://www.intel.com/
Odkazy Support & Drivers či Downloads.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 12:26 
Newbie
Newbie

Registrován: 30 dub 2008 09:46
Příspěvky: 9
btw: na mojem 2jadre mi jede sa uplne normalne .. :-/ :-)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 12:29 
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 04 čer 2005 14:00
Příspěvky: 10501
Oblíbené GTA: GTA: San Andreas
Možná jsem slepý, ale žádný optimizer pro Intel nemůžu najít... Můžeš upřesnit link?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 13:43 
V.I.P
V.I.P
Uživatelský avatar

Registrován: 29 čer 2005 08:40
Příspěvky: 3622
Bydliště: virtuální realita
Oblíbené GTA: GTA: San Andreas
siSINka píše:
Možná jsem slepý, ale žádný optimizer pro Intel nemůžu najít... Můžeš upřesnit link?

Já jakožto majitel AMD sem se nikdy o Intel nezajímal. :mrg Pro AMD lze Optimizer stáhnout přímo z oficiálních stránek, je to něco jako "patch pro procesor" nebo jak to nazvat. :mrg Pro Intel takový samostatný patch neexistuje, ale v jedné zahraniční PC poradně řešili tento problém a prý by optimalizaci měl obsahovat poslední upgrade biosu pro příslušnou Intel chipset podporující desku, ale jak řikam Intel nevlastním takže v tomto ohledu nemám odzkoušeno...


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 13:49 
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 04 čer 2005 14:00
Příspěvky: 10501
Oblíbené GTA: GTA: San Andreas
Právě tohle jsem si myslel - vím, že pro AMD patch je, ale o patchi ("klasický sw") pro Intel jsem nikdy neslyšel...


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 15:27 
Newbie
Newbie

Registrován: 30 dub 2008 09:46
Příspěvky: 9
tak jsem u te vistym nainstaloval jsem, jelo .. nastavil jsem rozliseni 2180x1024 a 3x aa, nejvyssi detaily.... a seka se to ! .. jak je to mozne vubec???? - i kdyz snizim graf. nastaveni, porad se seka ! ... - preco? ...

grafika je GeForce 8600 GT - na tom to snad musi jet na plno v tom rozliseni ne ?? .. s 4jadrem intel (2,6 Ghz) a 2GB RAM ne ? ....

co mám pro to prosim udelat? :-)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 15:27 
Leader
Leader
Uživatelský avatar

Registrován: 28 črc 2006 23:21
Příspěvky: 1052
Bydliště: Praha
Oblíbené GTA: GTA: San Andreas
GFW/X360 Live Nick: RainmakerCZ
Lukaso píše:
Verze hry 2.00 jde na Vistách v pohodě, problém je že tahle verze hry se patchnutá rovnou prodává, patch sám o sobě oficiálně ke stažení není, avšak tuhle verzi dneska už koupíš za cca 300,-

Pod 500,- nejde.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
 Předmět příspěvku: Re: GTA SA na VIstě
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008 17:48 
V.I.P
V.I.P
Uživatelský avatar

Registrován: 29 čer 2005 08:40
Příspěvky: 3622
Bydliště: virtuální realita
Oblíbené GTA: GTA: San Andreas
Vojtas (CZ) píše:
Pod 500,- nejde.

Ale jde. :wink:
Já ji mam odsud:
http://gamelord.shop.jednorozec.cz/zboz ... n_andreas/
Verze 2.00 se prodává vložena do knížky namísto krabičky a s rozkládací mapou.

Lister001 píše:
grafika je GeForce 8600 GT - na tom to snad musi jet na plno v tom rozliseni ne ?? .. s 4jadrem intel (2,6 Ghz) a 2GB RAM ne ? ....

Ono můžeš mít sebelepší procesor a X Gb Ramky ale když nemáš pořádnou grafiku tak se ti hra přesto může sekat na dost vysoké detaily. V tvém případě doporučuju nechat vše na nejvyšší detaily jen sniž rozlišení. Pokud bys ale přesto chtěl hrát v rozlišení 2180x1024 tak sniž AA. A kdybys nechtěl ani jedno tak ti doporučim koupit si výkonější graf.kartu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz